

Ako se pitate kako je izgledao prvi hamburger mi iz Tramvaj Puba ćemo Vam reći 😉 Klasična šnicla od mešavine mlevenog goveđeg mesa, servirana sa grilovanim crnim lukom i komadićima svežeg paradajza. Sve to je lepo upakovano između dva komada sveže prepečenog toast hleba.
Louis Lunch je bio mali restoran, otvoren 1895. godine u Crown Street, u New Haven-u, državi Connecticut. Nakon nekoliko godina u restoran je svratio nepoznati čovek. Bio je u žurbi, između dva poslovna sastanka, uleteo je u pomenuti restoran i zatražio ručak za poneti, koji bi mogao biti brzo spremljen. Vlasnik i kuvar Louis Lassen je u trenutku inspiracije, uzeo šniclu od mlevenog mesa i upakovao je na gore pomenuti načini – i istorija hamburgera je počela.
Restoran radi i dan danas i predstavlja svojevrsnu turističku atrakciju. Interesantno je da se hamburgeri peku u originalnim pećima na specijalnim držačima u uspravnom položaju. Interesantna je činjenica je da su u restoranu zabranjeni kečap, senf i majonez.
Naravno, ovo je samo jedna od mogućih verzija. Mi svakako nećemo reći da smo u Trmavaj Pubu izmislili burgere, ali ćemo Vam se rado pohvaliti hamburgerima iz naše ponude, na kojima nam mogu pozavideti i majstori iz Louis Lunch-a!